top of page

Primera dècada de la Residència Teresa Duran

En altres circumstàncies, arribar al Xè aniversari de la Residència seria una fita envoltada de moltes activitats, trobades, celebracions i brindis compartits. Per raons òbvies, ens veiem obligats a fer-ho d’una altra manera.

L’octubre de 2010 va ser una moment molt esperat. La Residència va començar a rebre les primeres persones que venien a viure, però el camí fins a aquell moment havia estat llarg.

Des d’un any abans, la Fundació ja ho tenia tot pràcticament enllestit, amb un equip de professionals engrescat. Totes i tots amb moltes ganes d’iniciar un projecte il·lusionant  des de zero. Vam haver de carregar-nos de paciència i esperar el moment definitiu de l’obertura.

Sant Ildefons ens va acollir amb tot els seu escalf,  i es va fer seu un espai llargament anhelat. Allà on hi havia hagut l’ Institut Verdaguer, s’obria una nova plaça pels veïns i veïnes i una llar per  134 persones, moltes d’elles que vivien molt a prop, i ara podrien estar en una nova llar, al costat del seus familiars.

I el recorregut des del 2010 fins ara ha estat una experiència construïda en comú per les persones que hi viuen, els familiars, l’equip professional, proveïdors, col·laboradors , administracions i patrons de la Fundació. S’han impulsat canvis i millores de forma constant, algunes perceptibles a cop d’ull, amb adaptacions i canvis d’usos dels espais , per donar resposta a les necessitats assistencials  de les persones que hi viuen.  Però també hem d’aturar-nos un moment per destacar tot el que és més difícil de veure, però que també té un gran impacte.  Ens vam orientar ràpidament cap a models assistencials d’atenció centrada en la persona, amb un esforç innovador dels professionals per treballar d’una manera que fins ara no era habitual. és una manera de fer que mantindrem , convençuts que les persones que viuen a la Residència se sentiran millor ateses. També és fonamental el paper del voluntariat  de persones anònimes i dels centres educatius de la ciutat. Estem enormement agraïts per la seva generositat.

Una altra part poc visible de la Residència és que ha permès ampliar l’atenció a moltes altres persones del nostre entorn. La vocació és ser un centre obert a la comunitat i base d’una plataforma de programes, projectes i serveis per donar resposta a les cada cop més grans i diverses necessitats de la ciutadania. El centre de dia, el menjador , l’atenció a persones cuidadores, els serveis d’atenció domiciliària i de proximitat, la relació amb les escoles de la ciutat i el centre de formació de la Fundació, en  són alguns exemples.

Estem molt agraïts a totes les persones que durant aquesta dècada ens han deixat que les acompanyem en moments difícils de la seva vida, gaudint de la seva saviesa, alegria i vida. No tenim cap altra objectiu que intentar que el temps que compartim sigui el més gratificant possible i que la confiança que ens fan els hi puguem tornar amb les atencions i estima que ens demanen.

Amb la voluntat d’aprendre dels errors i perseverar en els encerts, avui que fem deu anys, us donem les gràcies per tot el vostre suport.

Please reload

Com funcionen els grups de suport

Excel.lents resultats de la campanya "Cop de Calor"

Jornada de Portes Obertes

Memòria funcional de la Residència

Obertes inscripcions al Cornellà Cuida

Please reload

bottom of page